Skip to content Skip to footer

Titkos vacsora

Szeretem a Vadadi Adrienn-könyveket. Egy-egy, az adott életszakaszban (bölcsis, óvodás, iskolás) lévő gyerek(ek) problémáit ülteti könnyen érthető és szerethető történetekbe.
A Titkos vacsora alcíme: családi mesék. Tényleg az egész családnak szól, felnőttek is tanulhatnak, “lophatnak” ötleteket belőle. Hogy hogyan reagáljunk jól a testvéri féltékenységre, mire figyeljünk szülőként…
A gyerekek pedig abszolút bele tudnak szerintem helyezkedni a történetekbe.
13 rövid meséből áll a kötet, van közte betegségről szóló (szintén jó kis tippet kaphatunk arra, hogyan könnyítsük meg a gyerekünknek a lábadozást), testvéri féltékenységről és szeretetről szóló. Meg sok-sok más. 🙂
Az egyik kedvenc fejezetem épp az, amihez a borító-illusztráció készült: Anyukám, apukám! Amikor annyira hiányzik anyu és apu, hogy belebújnak a szüleik ágyába és a pizsamájukat ölelgetve alszanak el.
A másik kedvencem az “Angyalkázás”. Ebben a részben kiderül, hogy van egy kedves szokása a családnak: vacsoránál mindenki elmondja, mi volt a legjobb dolog a napjában. Ezt például tuti megpróbálom beépíteni az esti rutinunkba.
A könyvben sok fejezet témája a testvéri viszony, a kistesó-nagytesó konfliktus.
De leginkább a családi szeretetről szólnak a mesék.
Ajánlott életkor: 3-6 év
 

Szólj hozzá

Consent Management Platform by Real Cookie Banner